E-recept, e-beutaló

2017 november 1-től indul az elektronikus recept és beutaló, de már elindult Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálja. Ezen az oldalon ügyfélkapuval regisztrálhatunk és beállíthatjuk az email címünket, hogy értesítést kaphassunk, ha elektronikus receptet, beutalót írnak fel nekünk az új rendszerbe. Emellett beállíthatjuk, hogy adott orvosi területekkel kapcsolatos adatainkat, a minket kezelő orvosok hogyan érhetnek el. Alapértelmezésként az Addiktológia, Nemibetegségek(STD), HIV/AIDS, Pszichiátria területek adatait csak olyan orvos nézheti meg, aki ugyanazon a területen dolgozik. Viszont a Fogyatékosságok, Implantátum, Onkológia, TBC, Urológia, Fejlődési rendellenességek, Nemi identitással kapcsolatos eltérések, Nőgyógyászat, Transzplantáció adatokat bármilyen, minket kezelő orvos elérheti. Tehát ha ezen változtatni szeretnénk, be kell lépni erre a portálra és átállítani a rendelkezéseket. Természetesen nem érdemes mindent letiltani, mivel ezzel akadályozzuk az orvosaink munkáját.

A portál itt érhető el.

Az orvosok ezután képesek lesznek a rendszeresen szedett gyógyszereinkre beállítani, hogy minden hónapban kapjunk automatikusan egy e-receptet, így az orvoshoz nem kell csak ezért bemenni, egyből mehetünk a patikába.

Ha más gyógyszereit (például saját gyermekünk) szeretnénk kiváltani, akkor egy papír alapú felírási igazolással is megtehetjük, mindenféle plusz azonosítás nélkül. 

 

Vélemény, hozzászólás?