Dropbox Request – fájlok küldése kifordítva

dropbox_logo_officialFájlok küldésének legegyszerűbb módja talán az emailhez való csatolás. A hétköznapi felhasználóknak ez teljesen meg is felel a célnak, viszont sokszor már itt problémába ütközhetnek, amint nagyobb méretű vagy sok fájlt szeretnének továbbítani. Korábban már írtam egy alternatívát, amivel korlátlan mennyiségű adatot lehet eljuttatni egy másik számítógépre. Viszont ha rendelkezünk Dropbox fiókkal, akkor ezt a dolgot megfordíthatjuk, fájlokat kérhetünk más felhasználóktól a Dropbox Requests segítségével. 

A küldő felhasználónak nem szükséges Dropbox fiókkal rendelkeznie, anélkül is egyszerűen elküldheti nekünk a fájlokat. A funkció leginkább olyan esetekre lett kitalálva, mikor például egy tanár bekéri a diákoktól a házifeladatot, vagy egy fejlesztő elkér bizonyos fájlokat a megrendelőtől.

A fájl igénylés létrehozásakor (File requests menüpont) meg kell adnunk egy mappa nevet és azt, hogy hová tegye a Dropbox fiókunkban a beérkező fájlokat.

dropbox_request

Ezzel kész is vagyunk, a Dropbox generál egy linket, amit bárkinek megadhatunk, vagy emailként is elküldhetünk.

Maga a funkció 2015 óta része a Dropboxnak, én sajnos csak most találkoztam vele, amikor egy hasonló szolgáltatás után kezdtem el kutatni.

file-requests

Amikor valaki megnyitja a linket, kiválaszthatja a küldendő fájlokat a gépéről, majd neve és email címe megadása után fetöltheti azokat a mi Dropbox mappánkba, ilyenkor emailt értesítést kapunk.

Vélemény, hozzászólás?