Korlátlan mennyiségű adat szinkronizálása több számítógép között

Ha adatokat szeretnénk eljuttatni egy másik számítógépre, több lehetőségünk is van, azonban a legtöbb esetben méretkorlátba fogunk ütközni. A Resilio Sync (lánykori nevén Bittorent Sync) használatával könnyen és biztonságosan tudjuk adatainkat egyik gépről akár több másikra is eljuttatni, szinkronban tartani, korlátok nélkül.

sync

Biztonságban szeretnénk tudni adatainkat? Manapság minden a felhőbe kerül, de ezzel együtt át is adjuk adatainkat a szolgáltatóknak. A Dropbox, Google Drive, stb. nagyszerű szolgáltatások, de vannak olyan jellegű adataink, amit nem szeretnénk egy harmadik félnél tárolni. Ilyenkor jön jól a Resilio Sync, ami egy bittorrent protokollon működő alkalmazás adatok gépek közötti p2p szinkronizálására.

Feltelepítés után könnyedén hozzáadhatunk egy mappát a gépünkről. Megadhatjuk, hogy csak olvasható vagy írható is legyen a mappa, ilyenkor a többi gépről is lehet módosítani a tartalmát. Generálhatunk egy linket, amellyel meghívhatunk másokat, hogy hozzáférjenek a mappánkhoz, megadhatjuk, hogy mennyi ideig legyen érvényes a link, illetve hányszor tudják felhasználni. Link helyett használhatjuk az alkalmazás által generált kulcsokat is, kapunk egy olvasásra, illetve egy olvasás-írásra használható kulcsot. Ha mindez nem lenne elég, van hozzá mobil alkalmazás is, amellyel QR kód segítségével is beolvashatjuk a kulcsokat. Ha kapunk egy kulcsot vagy linket, csak meg kell adni a programban, így azonnal megkezdődik a fogadó oldalon a mappa letöltése.

A program használata mellett a mappa minden gépen szinkronban lesz, mindezt közvetítő szerverek nélkül teszi, tehát adataink nem kerülnek feltöltésre sehová, direktben a gépek között másolódnak.

freeproduct

Létrehozhatunk titkosított mappát is, ez olyan esetekben jó, amikor egy külső, nem saját szerveren/gépen szeretnénk tárolni adatainkat, például egy barátunk gépén, de úgy, hogy ő ne tudja megnézni a fájljainkat.

Az alkalmazás ingyenes változata tökéletesen elég otthoni használatra, de ha fizetünk egyszeri 40 dollárt a Pro változatért további hasznos funkciókat kapunk. Szerkeszthetjük a könyvtárunk hozzáféréseit utólag is, illetve szelektíven is szinkronizálhatunk, saját eszközeink között automatikusan szinkronizálhatók lesznek adataink.

Az alkalmazás innen tölthető le: https://www.resilio.com/

Vélemény, hozzászólás?