Fundamenta szerződés gyorsított kifizetése ingatlan vásárláskor

A Fundamenta Lakáskassza megtakarítás felhasználása szerintem a legtöbb ügyfélnél hasonlóan zajlik, mint nálam. Ha ki tudnánk várni a megtakarítási idő végét, majd a 3 hónapos kifizetési időt, valószínűleg nem vásárláshoz használnánk fel, hanem egyéb lakáscélra, felújjításra. Mivel gyakorlatilag ez egy fix dátum, nehéz ehhez alkalmazkodni egy ingatlan adásvételekor. Persze korábban is fel lehet mondani a szerződést, de ilyenkor is ki kell várni a 3 hónapot.

Az ilyen esetekre találta ki a Fundamenta a gyorsított kifizetést, ami 1 hónapos határidővel történik, bár úgy hallottam, hogy a gyakorlatban 3 hétről van szó, majd meglátjuk. (update: 16. napon utalták ki a pénzt)

Sajnos ennek rendesen meg is kérik az árát, a bent lévő összeg 3%-ától kell elköszönni. A kifizetés történhet átutalással és postai kifizetéssel, utóbbinak természetesen van plusz díja is. Tehát hogyan is történik a kifizetés?

fundamenta-roka

Ügyintézéshez szükséges iratok:

  • Bejelentő lap 3. letölthető a Fundamenta oldaláról
  • hiteles tulajdoni lap (jelenleg 6250 Ft, ha mi kérjük ki a területileg illetékes földhivatalból papír alapon)
  • ügyvéd által ellenjegyzett adásvételi szerződés + földhivatal által érkeztetve vagy a tulajdoni lapon már szerepelnek a vevők széljegyen
  • nyilatkozat tört évi állami támogatás, illetve maradvány összeg saját számlára utalásáról

Lehet kérni a Fundamentától is, hogy lekérje a tulajdoni lapot, de ilyenkor levonják a bent lévő összegből, ami nem éppen szerencsés, mivel az adásvételiben már benne van a Fundamenta összege.

 
 

Az utolsó pontban szereplő nyilatkozatra nincs sajnos sablon, én vittem egyet, de én csak a tört évi állami támogatást írtam rá, a szerződés lezárásáig keletkező kamatot nem, ezért az ügyintéző ott helyben írt egy új nyilatkozatot.

Mikor a nevünkre került az ingatlan, a földhivatal által küldött határozatot be kell mutatni a Fundamentának.

Lehetőség szerint érdemes személyesen intézni a Fundamenta ügyfélszolgálatán a Tölgyfa utcában.

Vélemény, hozzászólás?